Abtenhuis

Voorgerechten

Kaaskroketten / 1 stuk
11 €
Kaaskroketten / 2 stuks
16 €
Duo van garnaal en kaaskroket
20 €
Garnaalkroket / 1 stuk
16 €
Garnaalkroketten / 2 stuks
22 €
Scampi Black Tiger

Diabolique of lookboter

24 €
Schartong

Koolrabi/ schorseneer/ olijftuile/ kappermousseline

22 €
Ravioli kreeft

Consommé/ pompoen/ dragon/ haringkaviaar

24 €
Oesters 6 stuks
22 €

Hoofdgerechten

VIS

Scampi Black Tiger

Verse frietjes / slaatje
Diabolique  of Lookboter
 

32 €
Schartong

Koolrabi/ schorsneer/ olijftuile/ kappermousseline

30 €
Leng

Mosseljus/ gesmoorde prei/ aardappelmousseline

30 €



VEGGIE

Tofu Flan ( Voorgerecht)

Duxelle escabeche/ koolrabi fondant/ schorseneer/ waterkers

22 €
Aardpeervélouté (Voorgerecht)

Kastanje

9 €
Cannelloni zoete aardappel (Hoofdgerecht)

Zwarte bonen/ pompoen/ hebanero/ avocado

30 €



VLEES

Filet mignon

Met verse frietjes en slaatje
keuze uit: gemalen peper / béarnaise / natuur / champignon

38 €
Shortrib traaggegaard

Pastinaak/ truffeljus/ tarte tatin van witloof en sjalot

34 €
Stoofpotje varkenswangen

Witloofsalade met frietjes

32 €

Dessert

Artisanaal

Voor de bereiding van ons vanille-ijs gebruiken we steeds verse vanillestokjes.
Onze melk halen we bij boer Poelaert in deelgemeente Moerbeke,
waar zijn vrouw iedere ochtend om 7 uur start met het melken van de koeien. 

Dame Blanche
12 € / pp
Coupe vanille
11 €
Coupe bresilienne

karamel / nootjes

12 €
Coupe advocaat
12 €
Carrot cake

Platte kaas/ gemberkoek/ witte chocolade/ bloedappelsien

14 €
Crème brulée met citrus
13 €
Kinderijsje

Vanille met smarties of marshmallows

8 €

Kids

Kaaskroketjes / 1 stuk
11 €
Kaaskroketjes / 2 stuks
16 €
Garnaalkroketjes / 1 stuk
16 €
Garnaalkroketjes / 2 stuks
22 €
Duo van garnaal-en kaaskroket
20 €
Balletjes in tomatensaus

Met frietjes

16 €
Kipfilet

appelmoes / frietjes

18 €
Malse junior steak (kogel Holstein)

met frietjes

20 €
Kinderijsje vanille

met marshmallows of smarties

8 €




Lunch

Vrijdag 17 en zaterdag 18 januari (vanaf 12u / 26 € pp.)

Winters slaatje

Serrano/ witloof/ rode biet

Pasta

Bouchot mossel/ chili





Vrijdag 24 en zaterdag 25 januari (vanaf 12u / 26 € pp.)

Gerookte makreel

Ajo blanco/ pinda

Rundstoverij

Frietjes/ salade





Vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari (vanaf 12u / 26 € pp.)

Prei in de vinaigrette

Dragon/ hazelnoot

Wijting meunière

Stamppot pastinaak/ witloof





Vrijdag 7 en zaterdag 8 februari (vanaf 12u / 26 € pp.)

Tataki zalm

Rijstnoedels/ sesam/ sojadressing

Speenvarken

Spruit/ spek/ pommes dauphine





Vrijdag 21 en zaterdag 22 februari (vanaf 12u / 26 € pp.)

Geitenkaas

Rode kool/ spek/ appel

Tajine lamsheupje

Parelcouscous/ granaatappel/ gedroogde vijg





Vrijdag 28 en zaterdag 29 februari (vanaf 12u / 26 € pp.)

Escabeche van rode mul

Rammenas/ waterkers

Vis van de dag

Aardappelmousseline/ beurre blanc/ citroen confit/ sjalot







Valentijnsmenu 2025

Op 14/02 's avonds uitsluitend het Valentijnsmenu. Als ook op zaterdag 15/02 en zondag 16/02 beschikbaar

Hartige hapjes
Coquille gelakt met gerookte paling

Buikspek/ haringkaviaar

Bouillabaisse

griet/ bouchot mossel/ savooi/ olijfbrood/ rouille

Bloedappelsien/ rozemarijn
Mechelse koekoek

Wortelstructuren/ pont neuf/ eringy/ vadouvan

Tiramisu
Mokka of infusie met koekjes en snoepjes
Menu ALL-IN 5 gangen 100 euro

Inclusief aperitief maison of alcoholvrij alternatief, frisdranken, en/of huiswijn of reguliere bieren tot aan het dessert en een koffie of thee.

Glas champagne Locret Lachaud Brut 1er cru i.p.v.cava (+8,00 euro)







Abdijmenu

Van 10 januari tot en met 16 februari

Hartige hapjes
Tongschar

Koolrabi/ schorseneer/ olijftuile/ kappermousseline

Ravioli van kreeft*

Consommé/ pompoen/ dragonschuim/ haringkaviaar

Aardpeervélouté

Kastanje

Runder short rib traaggegaard

Pastinaak/ truffeljus/ gepekelde groentjes/ tarte tatin van witloof en sjalot

Carrot cake

Platte kaas/ gemberkoek/ witte chocolade/ bloedappelsien

Mokka of infusie met koekjes en snoepjes
We serveren dit menu graag voor de hele tafel
Menu ALL-IN (4gangen) 70 euro/ Menu ALL-IN*(5gangen) 85 euro

Inclusief aperitief maison of alcoholvrij alternatief, frisdranken en/of huiswijn of reguliere bieren tot aan het dessert en een koffie of thee

Glas Champagne Locret Lachaud Brut 1er Cru i.p.v. cava (+8euro)







Vegetarisch menu

Van 10 januari tot en met 16 februari

Hartige hapjes
Tofu flan

Duxelle escabeche/ koolrabi fondant/ schorseneer/ waterkers

Ravioli van savooikool en champignons

Bouillon gebrande ui/ wortel/ dragonschuim

Aardpeervélouté

Kastanje

Cannelloni zoete aardappel

Zwarte bonen/ pompoen/ habanerojus/ tuile avocado/ koriander

Carrot cake

Platte kaas/ gemberkoek/ witte chocolade/ bloedappelsien

Mokka of infusie met koekjes en snoepjes
Ook veganistisch verkrijgbaar
Menu ALL-IN (4gangen) 70 euro/ Menu ALL-IN (5gangen) 85 euro

Inclusief aperitief maison of alcoholvrij alternatief, frisdranken en/of huiswijn of reguliere bieren tot aan het dessert en een koffie of thee

Glas champagne Locret Lachaud Brut 1er cru i.p.v.cava (+8,00 euro)







Abdijmenu

Van 21 februari tot en met 13 april

Hartige hapjes
Rode poon

Parelcouscous/ paprika/ saffraanaïoli/ basilicumjus

Bouillabaisse*

Zeewolf/ mossel/ olijfbrood/ rouille

Saint Germain

Spekcrumble

Mechelse koekoek

Wortel/ polenta/ vadouvan/ zwarte look/ mais

Tiramisu 2.0
Mokka of infusie met koekjes en snoepjes
We serveren dit menu graag voor de hele tafel
Menu ALL-IN (4gangen) 75 euro/ Menu ALL-IN* (5gangen) 90 euro

Inclusief aperitief maison of alcoholvrij alternatief, frisdranken, en/of huiswijn of reguliere bieren tot aan het dessert en een koffie of thee

Glas Champagne Locret Lachaud Brut 1er Cru i.p.v. cava (+8 euro)







Vegetarisch menu

Van 21 februari tot en met 13 april

Hartige hapjes
Verse pasta

Pistachepesto/ venkel/ courgette/ manchego

Knolselder in zoutkorst*

misocrème/ geitenkaas/ honeycomb

Saint Germain

Spekcrumble

Pulled oesterzwam

Wortel/ polenta/ vadouvan/ zwarte look/ mais

Tiramisu 2.0
Mokka of infusie met koekjes en snoepjes
Ook veganistisch verkrijgbaar
Menu ALL-IN (4gangen) 75 euro/ Menu ALL-IN* (5gangen) 90 euro

Inclusief aperitieef maison of alcoholvrij alternatief, frisdranken en/of huiswijn of reguliere bieren tot aan het dessert en een koffie of thee

Glas Champagne Locret Lachaud Brut 1er Cru i.p.v. cava (+8 euro)








Afhaalkaart

afhaalkaart