Abtenhuis

A la carte niet op zaterdag avond en zondag middag verkrijgbaar Voorgerechten

Kaaskroketten / 1 stuk
11 €
Kaaskroketten / 2 stuks
16 €
Duo van garnaal en kaaskroket
20 €
Garnaalkroket / 1 stuk
16 €
Garnaalkroketten / 2 stuks
22 €
Scampi Black Tiger

Diabolique of lookboter

24 €
Schelvis

Aardappel-lookcrème/ ratatouille/ tomatenwater/ venkel/ desem

24 €
Kabeljauwwang

Witte asperges/ prei/ saus Maltaise/ pancetta

27 €
Groene asperge

Tuinbonen/ doperwt/ waterkers/ karnemelkijs/ verbena

24 €

Hoofdgerechten

VIS

Scampi Black Tiger

Verse frietjes / slaatje
Diabolique  of Lookboter
 

32 €
Schelvis

Aardappel-lookcrème/ ratatouille/ tomatenwater/ venkel/ desem

30 €
Zeebaars in zoutkorst

(bereidingstijd min 45 min)

Seizoensgroenten

40 €



VEGGIE

Groene asperge (Voorgerecht)

Tuinbonen/ doperwt/ waterkers/ karnemelkijs/ verbena

24 €
Carbonara van witte asperge (Hoofdgerecht)

Prei/ artisjok/ bloemkool

28 €



VLEES

Filet mignon

Met verse frietjes en slaatje
keuze uit: gemalen peper / béarnaise / natuur / champignon

38 €
Filetgebraad van Brasvar-varken

Tuinbonen met gekonfijte wangen/ aubergine/ gekonfijte krieltjes/ raapjes/ bloemkool/ varkens-mojojus

32 €
Lamsheup

Witte asperge/ aubergine/ artisjok/ gekonfijte krieltjes

38 €

Dessert

Artisanaal

Voor de bereiding van ons vanille-ijs gebruiken we steeds verse vanillestokjes.
Onze melk halen we bij boer Poelaert in deelgemeente Moerbeke,
waar zijn vrouw iedere ochtend om 7 uur start met het melken van de koeien. 

Dame Blanche
12 € / pp
Coupe vanille
11 €
Coupe bresilienne

karamel / nootjes

12 €
Coupe advocaat
12 €
Crème brulée met citrus
13 €
Kinderijsje

Vanille met smarties of marshmallows

8 €
Bananentaartje

Ijs van miso/ walnoot/ agrum

14 €

Kids

Kaaskroketjes / 1 stuk
11 €
Kaaskroketjes / 2 stuks
16 €
Garnaalkroketjes / 1 stuk
16 €
Garnaalkroketjes / 2 stuks
22 €
Duo van garnaal-en kaaskroket
20 €
Balletjes in tomatensaus

Met frietjes

16 €
Kipfilet

appelmoes / frietjes

18 €
Malse junior steak (kogel Holstein)

met frietjes

20 €
Kinderijsje vanille

met marshmallows of smarties

8 €




Lunch

Vrijdag 25 en zaterdag 26 april (vanaf 12u/ 26€ pp.)

Salade burrata

Balsamico vinaigrette/ tomaat

Vol au vent

Frietjes/ fris slaatje





Vrijdag 2 en zaterdag 3 mei (vanaf 12u/ 26€ pp.)

Gravad lax zalm

Mousse mierikswortel/ venkelsalade/ rode biet

Gevulde courgette

Aardappelcrème/ pittige tomatenjus 





Vrijdag 9 en zaterdag 10 mei (vanaf 12u/ 26€ pp.)

Gazpacho van tomaat

Gamba/ zuurdesem

Mossels natuur

Frietjes





Vrijdag 16 en zaterdag 17 mei (vanaf 12u/ 26€ pp.)

Scampi Diabolique
Gebakken zalm

Peterselieaardappelen/ sauce vierge





Vrijdag 23 en zaterdag 24 mei (vanaf 12u/ 26€ pp.)

Gerookte makreel

Aardappelsalade

Kippendij

Ratatouille/ champignonjus/ kroket







Paasmenu

Uitsluitend zondag 20 april (middag en avond) en maandag 21 april middag

Hartige hapjes
Zalmforel met amandelkorst

Groene asperges/ tuinbonen/ zeekraal/ saus maltaise

Argentijnse gamba

Venkelcrème/ chorizo/ paprika emulsie/ courgette/ jus gamba nero

Aspergesoep

Gerookte Zalm

Lamsfilet

Kruidencake/ erwtencrème/ witte asperges/ gekonfijte aardappel/ lamsjus

Tarte tatin van banaan

Chocolade sorbet/ crispy walnoot

Mokka of infusie met koekjes en snoepjes
Vegetarische versie beschikbaar op aanvraag
Menu ALL-IN 5 gangen 100 euro

Inclusief aperitief maison of alcoholvrij alternatief, frisdranken, water aan tafel, aangepaste wijnen of reguliere bieren tot aan het dessert en een koffie of thee

Glas champagne Locret Lachaud Brut 1er Cru i.p.v. cava (+8,00 euro)







Abdijmenu

Van 18 april tot en met 1 juni

Hartige hapjes
Schelvis

Aardappel-lookcrème/ ratatouille/ tomatenwater/ venkel/ desem

Kabeljauwwang*

Witte asperges/ prei/ saus Maltaise/ pancetta

Sorbet van rabarber

Balsamico

Filetgebraad van Brasvar-varken

Tuinbonen met gekonfijte wangen/ aubergine/ gekonfijte krieltjes/ raapjes/ bloemkool/ varkens-mojojus

Bananentaartje

Ijs van miso/ walnoot/ agrum

Mokka of infusie met koekjes en snoepjes
We serveren dit menu graag voor de hele tafel
Menu ALL-INN (4 gangen) 75 euro/ Menu ALL-IN (5gangen)* 90 euro

Inclusief aperitief maison of alcoholvrij alternatief, frisdranken, water aan tafel, aangepaste wijnen of reguliere bieren tot aan het dessert en een koffie of thee

Glas champagne Locret Lachaud Brut 1er Cru i.p.v. cava (+8,00 euro)







Aspergemenu

Van 18 april tot en met 1 juni (op zaterdag avond en zondag middag niet verkrijgbaar)

Hartige hapjes
Zalmforel

Groene asperge/ doperwt/ ajo blanco/ daslook

Kabeljauwwang*

Witte asperge/ prei/ saus Maltaise/ pancetta/ courgette

Aspergevelouté

Gerookte zalm/ dille

Lamsheup

Witte asperge/ aubergine/ artisjok/ gekonfijte krieltjes

Boule de Grammont

(onze versie van Boule de Berlin)

We serveren dit menu graag voor de hele tafel
Menu ALL-INN (4 gangen) 83 euro / Menu ALL-IN (5gangen) 98 euro *

Inclusief aperitief maison of alcoholvrij alternatief, frisdranken, water aan tafel, aangepaste wijnen of reguliere bieren tot aan het dessert en een koffie of thee

Glas champagne Locret Lachaud Brut 1er Cru i.p.v. cava (+8,00 euro)







Vegetarische menu

Van 18 april tot en met 1 juni

Hartige hapjes
Groene asperge

Tuinbonen/ doperwt/ waterkers/ karnemelkijs/ verbena

Taco

Berloumi/ gele courgette/ salsa verde/ raapstelen

Sorbet van rabarber

Balsamico

Carbonara van witte asperge

Prei/ artisjok/ bloemkool

Bananentaartje

Ijs van miso/ walnoot/ agrum

Ook veganistisch verkrijgbaar
Menu ALL-INN (4 gangen) 75 euro/ Menu ALL-IN (5gangen)* 90 euro

Inclusief aperitief maison of alcoholvrij alternatief, frisdranken, water aan tafel, aangepaste wijnen of reguliere bieren tot aan het dessert en een koffie of thee

Glas champagne Locret Lachaud Brut 1er Cru i.p.v. cava (+8,00 euro)







Jaarlijks verlof van 2 juni tot en met 26 juni







Afhaalkaart

afhaalkaart