Abtenhuis

A la carte niet op zaterdag avond en zondag middag verkrijgbaar Voorgerechten

Kaaskroketten / 1 stuk
11 €
Kaaskroketten / 2 stuks
16 €
Duo van garnaal en kaaskroket
20 €
Garnaalkroket / 1 stuk
16 €
Garnaalkroketten / 2 stuks
22 €
Scampi Black Tiger

Diabolique of lookboter

24 €
Sardien farci

Zuiderse bulgursalade/ kalamata/ gerookte paprika-aïoli/ kruidenslaatje

24 €
Escabeche van zomergroenten

Burrata van geitenkaas/ kruidencake

24 €

Hoofdgerechten

VIS

Scampi Black Tiger

Verse frietjes / slaatje
Diabolique  of Lookboter
 

32 €
Vis v/d dag

Orzo in't groen/ zeegroentjes/ verjus

30 €
Hele kreeft met kruidenboter

Orzo in't groen/ zeegroentjes/ verjus

(mits beschikbaarheid)

52 €



VEGGIE

Risotto van essence van tomaat (Hoofdgerecht)

Venkelcrunch/ basilicum/ green zebra tomaat

25 €



VLEES

Diamanthaas van rund

Met verse frietjes en slaatje
keuze uit: gemalen peper / béarnaise / natuur / champignon

38 €
Vol au vent

Met verse frietjes en slaatje

30 €
Handgesneden Filet americain

Met verse frietjes en slaatje

28 €

Dessert

Artisanaal

Voor de bereiding van ons vanille-ijs gebruiken we steeds verse vanillestokjes.
Onze melk halen we bij boer Poelaert in deelgemeente Moerbeke,
waar zijn vrouw iedere ochtend om 7 uur start met het melken van de koeien. 

Dame Blanche
14 € / pp
Coupe vanille
11 €
Coupe bresilienne

karamel / nootjes

12 €
Coupe advocaat
12 €
Coupe aardbei
13 €
Namelaka van bittere chocolade

Aardbei/ yoghurt-citroenmelisse ijs/ zanddeeg/ venkel

15 €
Kinderijsje

Vanille met smarties of marshmallows

8 €

Kids

Kaaskroketjes / 1 stuk
11 €
Kaaskroketjes / 2 stuks
16 €
Garnaalkroketjes / 1 stuk
16 €
Garnaalkroketjes / 2 stuks
22 €
Duo van garnaal-en kaaskroket
20 €
Balletjes in tomatensaus

Met frietjes

20 €
Kipfilet

appelmoes/ champignonsaus / frietjes

18 €
Hamburger

Met salade en frietjes

20 €
Kinderijsje vanille

met marshmallows of smarties

8 €




Lunch

Vrijdag 15 en zaterdag 16 augustus (vanaf 12u/ 26€ pp).

Aardappelblini

Gerookte heilbot/ zeewierkaviaar/ mousse platte kaas

Lamsnavarin

Krieltjes/ wortel/ zilverui





Vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus (vanaf 12u/ 26€ pp).

Serrano ham

Cavaillon

Kippendij

Doperwt/ jonge wortel/ gebakken krieltjes/ dragonjus





Vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus (vanaf 12u/ 26€ pp).

Kroketje van Mechelse koekoek

Koolrabisalade

Huisbereide balletjes in tomatensaus

Frietjes/ salade





Vrijdag 5 en zaterdag 6 september (vanaf 12u/ 26€ pp).

Tataki van zalm

Sesam/ rijstnoedels/ soyadressing

Wijting

Aardappelcrème/ saus grenobloise/ spinazie





Vrijdag 12 en zaterdag 13 september (vanaf 12u/ 26€ pp).

Scampi Diabolique
Gehaktbrood met krieken

Peterselie-aardappelen/ boontjes/ demi glace





Vrijdag 19 en zaterdag 20 september (vanaf 12u/ 26€ pp).

Ceasar salade
Goujonettes van pladijs

Aardappelsalade/ tuinkers





Vrijdag 26 en zaterdag 27 september (vanaf 12u/ 26€ pp).

Pompoenravioli

Salieboter

Hammetje à la dijonaise

Kroketjes





Vrijdag 3 en zaterdag 4 oktober (vanaf 12u/ 26€ pp).

Gerookte makreel

Appel/ desem/ sausje van zure room

Fettuccine vongolé

Mossel/ chili







Abdijmenu

Van 27 juni tot en met 31 augustus

Hartige hapjes
Sardien farci

Zuiderse bulgursalade/ kalamata/ gerookte paprika-aïoli/ kruidenslaatje

Sneeuwkrab en bumbu varkensnek*

Nero bisque/ andijvikimchi/ kerveltapenade/ lavas

Sorbet van passievrucht

Kokos/ thaise basilicum

Diamanthaas van rund

Béarnaise/ gepofte spitskool/ sucrine-doperwt/ rösti/ spicy ui en pruimen-ketchup/ crème artisjok barigoule/ crispy sjalot

Namelaka van bittere chocolade

Aardbei/ yoghurt-citroenmelisse ijs/ zanddeeg/ venkel

Mokka of infusie met koekjes en snoepjes
We serveren dit menu graag voor de hele tafel
Menu ALL-INN (4 gangen) 75 euro/ Menu ALL-IN (5gangen)* 90 euro

Inclusief aperitief maison of alcoholvrij alternatief, frisdranken, water aan tafel, aangepaste wijnen of reguliere bieren tot aan het dessert en een koffie of thee.

Glas champagne Locret Lachaud Brut 1er Cru i.p.v. cava (+8,00 euro)







Vegetarische menu

Van 27 juni tot en met 31 augustus

Hartige hapjes
Escabeche van zomergroenten

Burrata van geitenkaas/ kruidencake

Aardappelblini*

Mierikswortelmousse/ zeewierkaviaar/ rode biet/ chips

Sorbet van passievrucht

Kokos/ thaise basilicum

Risotto van essence van tomaat

Venkelcrunch/ basilicum/ green zebra

Namelaka van bittere chocolade

Aardbei/ yoghurt-citroenmelisse ijs/ zanddeeg/ venkel

Mokka of infusie met koekjes en snoepjes
Ook veganistisch verkrijgbaar
Menu ALL-INN (4 gangen) 75 euro/ Menu ALL-IN (5gangen)* 90 euro

Inclusief aperitief maison of alcoholvrij alternatief, frisdranken, water aan tafel, aangepaste wijnen of reguliere bieren tot aan het dessert en een koffie of thee 

Glas champagne Locret Lachaud Brut 1er Cru i.p.v. cava (+8,00 euro)







Zeevruchten menu

Van 27 juni tot en met 31 augustus (op zaterdag avond en zondag middag niet verkrijgbaar)

Hartige hapjes
Crudo gamba

Koriandercremeux/ kerstomaat/ jalapeñojus/ pistachetuile

Sneeuwkrab en bumbu varkensnek*

Nero bisque/ andijvikimchi/ kerveltapenade/ lavas

Sorbet van passievrucht

Kokos/ thaise basilicum

In boter gepocheerde kreeft

Orzo in't groen/ zeegroentjes/ verjus

Triple abrikoos

Millefeuille-sorbet-poché

Mokka of infusie met koekjes en snoepjes
We serveren dit menu graag voor de hele tafel
Menu ALL-INN (4 gangen) 85 euro/ Menu ALL-IN (5gangen)*100 euro

Inclusief aperitief maison of alcoholvrij alternatief, frisdranken, water aan tafel, aangepaste wijnen of reguliere bieren tot aan het dessert en een koffie of thee

Glas champagne Locret Lachaud Brut 1er Cru i.p.v. cava (+8,00 euro)







Abdijmenu

Van 5 september tot en met 12 oktober

Hartige hapjes
Pladijs in curry gemarineerd

Wortel-green curry/ citroengras-kokosjus/ gele biet/ curry olie

Zeeduivel met lardo di colonata*

Gestoofde raddichio en zuurkool/ puree ratte aardappel/ rieslingfoam/ zilte groentjes

Sorbet van mango daiquiri

Pico de gallo

Eend met kersenlak

Rode kool/ rode ui op lage temp/ jus cointreau/ millefeuille van truffel/ koolrabi fondant

Perzikbavarois

Citroencremeux en biscuit/ amandelijs/ bellini

Mokka of infusie met koekjes en snoepjes
We serveren dit menu graag voor de hele tafel
Menu ALL-INN (4 gangen) 75 euro/ Menu ALL-IN (5gangen)*90 euro

Inclusief aperitief maison of alcoholvrij alternatief, frisdranken, water aan tafel, aangepaste wijnen of reguliere bieren tot aan het dessert en een koffie of thee.

Glas champagne Locret Lachaud Brut 1er Cru i.p.v. cava (+8,00 euro)







Vegetarische menu

Van 5 september tot en met 12 oktober

Hartige hapjes
Tofu van rode linzen

Aubergine/ quinoa/ citroengras-kokosjus/ gele biet/ opgelegde wortel

Koolrabi ravioli*

Rode biet consommé/ flan van venkel/ cottage cheese

Sorbet van mango daiquiri

Pico de gallo

Gesmoorde savooikool 'touch van vlierbloesem'

Zuurdesem/ knolselder/ oeuf poché

Perzikbavarois

Citroencremeux en biscuit/ amandelijs/ bellini

Mokka of infusie met koekjes en snoepjes
Ook veganistisch verkrijgbaar
Menu ALL-INN (4 gangen) 75 euro/ Menu ALL-IN (5gangen)* 90 euro

Inclusief aperitief maison of alcoholvrij alternatief, frisdranken, water aan tafel, aangepaste wijnen of reguliere bieren tot aan het dessert en een koffie of thee.

Glas champagne Locret Lachaud Brut 1er Cru i.p.v. cava (+8,00 euro)







Zeevruchten menu

Van 5 september tot en met 12 oktober (op zaterdag avond en zondag middag niet verkrijgbaar)

Hartige hapjes
Crudo gamba

Koriandercremeux/ kerstomaat/ jalapeñojus/ pistachetuile

Zeeduivel met lardo di colonata*

Gestoofde raddichio en zuurkool/ puree ratte aardappel/ rieslingfoam/ zilte groentjes 

Sorbet van mango daiquiri

Pico de gallo

In boter gepocheerde kreeft

Orzo in't groen/ zeegroentjes/ verjus

Framboosstructuren

Pistache chibouste/ komkommersorbet/ kaffirlimoen

Mokka of infusie met koekjes en snoepjes
We serveren dit menu graag voor de hele tafel
Menu ALL-INN (4 gangen) 85 euro / Menu ALL-IN (5gangen) *100 euro

Inclusief aperitief maison of alcoholvrij alternatief, frisdranken, water aan tafel, aangepaste wijnen of reguliere bieren tot aan het dessert en een koffie of thee 

Glas champagne Locret Lachaud Brut 1er Cru i.p.v. cava (+8,00 euro)







1 & 11 november menu

Uitsluitend 1 & 11 november verkrijgbaar

Hartige hapjes
Sukade 'Parmentier'

Puree Ratte aardappel/ tempura van boerenkool/ gemarineerde rode kool/ citrus

Coquille

Palingcrunch en ijs/ gelakte butternut/ crème van boschampignon/ limoenblad jus

Sorbet van kweepeer

Roze peper/ porto

Wellington van hert

Pastinaak/ grondwitloof/ wortel/ knolselder/ wildjus

Paris-Brest

Praliné/ melkchocolade cremeux/ gember/ sinaas

Mokka of infusie met koekjes en snoepjes
Menu ALL-INN 100 euro

Inclusief aperitief maison of alcoholvrij alternatief, frisdranken, water aan tafel, aangepaste wijnen of reguliere bieren tot aan het dessert en een koffie of thee

Glas champagne Locret Lachaud Brut 1er Cru i.p.v. cava (+8,00 euro)








Afhaalkaart

afhaalkaart