Abtenhuis

A la carte niet op zaterdag avond en zondag middag verkrijgbaar Voorgerechten

Kaaskroketten / 1 stuk
11 €
Kaaskroketten / 2 stuks
16 €
Duo van garnaal en kaaskroket
20 €
Garnaalkroket / 1 stuk
16 €
Garnaalkroketten / 2 stuks
22 €
Scampi Black Tiger

Diabolique of lookboter

24 €
Sardien farci

Zuiderse bulgursalade/ kalamata/ gerookte paprika-aïoli/ kruidenslaatje

24 €
Escabeche van zomergroenten

Burrata van geitenkaas/ kruidencake

24 €

Hoofdgerechten

VIS

Scampi Black Tiger

Verse frietjes / slaatje
Diabolique  of Lookboter
 

32 €
Vis v/d dag

Orzo in't groen/ zeegroentjes/ verjus

30 €
Hele kreeft met kruidenboter

Orzo in't groen/ zeegroentjes/ verjus

(mits beschikbaarheid)

52 €



VEGGIE

Risotto van essence van tomaat (Hoofdgerecht)

Venkelcrunch/ basilicum/ green zebra tomaat

25 €



VLEES

Diamanthaas van rund

Met verse frietjes en slaatje
keuze uit: gemalen peper / béarnaise / natuur / champignon

38 €
Vol au vent

Met verse frietjes en slaatje

30 €
Handgesneden Filet americain

Met verse frietjes en slaatje

28 €

Dessert

Artisanaal

Voor de bereiding van ons vanille-ijs gebruiken we steeds verse vanillestokjes.
Onze melk halen we bij boer Poelaert in deelgemeente Moerbeke,
waar zijn vrouw iedere ochtend om 7 uur start met het melken van de koeien. 

Dame Blanche
14 € / pp
Coupe vanille
11 €
Coupe bresilienne

karamel / nootjes

12 €
Coupe advocaat
12 €
Coupe aardbei
13 €
Namelaka van bittere chocolade

Aardbei/ yoghurt-citroenmelisse ijs/ zanddeeg/ venkel

15 €
Kinderijsje

Vanille met smarties of marshmallows

8 €

Kids

Kaaskroketjes / 1 stuk
11 €
Kaaskroketjes / 2 stuks
16 €
Garnaalkroketjes / 1 stuk
16 €
Garnaalkroketjes / 2 stuks
22 €
Duo van garnaal-en kaaskroket
20 €
Balletjes in tomatensaus

Met frietjes

20 €
Kipfilet

appelmoes/ champignonsaus / frietjes

18 €
Hamburger

Met salade en frietjes

20 €
Kinderijsje vanille

met marshmallows of smarties

8 €




Lunch

Vrijdag 27 en zaterdag 28 juni (vanaf 12u/ 26€ pp).

Gaspacho

Buratta/ geitenkaas

Onglet

Béarnaise/ friet/ salade 





Vrijdag 4 en zaterdag 5 juli (vanaf 12u/ 26€ pp).

Gerookte forel

Appel/ zure room/ bulgur

Zalm confit

Grenobloise/ aardappelsalade





Vrijdag 11 en zaterdag 12 juli (vanaf 12u/ 26€ pp).

Waterkers soepje

Zure room

Rosbief stroganoff

Kroket/ salade





Vrijdag 18 en zaterdag 19 juli (vanaf 12u/ 26€ pp).

Brasvar rilette

Gepekelde groenten/ toast

Vol au vent

Frietjes





Vrijdag 25 en zaterdag 26 juli (vanaf 12u/ 26€ pp).

Taartje kerstomaat

Mozzarella/ basilicum

Risotto kabeljauwwang

Courgette/ paprika





Vrijdag 1 en zaterdag 2 augustus (vanaf 12u/ 26€ pp).

Kroket van mossel & rode curry

Wakamé

Vis van de dag

Orzo in't groen/ verjus





Vrijdag 8 en zaterdag 9 augustus (vanaf 12u/ 26€ pp).

Scampi lookboter
Kippendij

Ratatouille/ krieltjes







Abdijmenu

Van 27 juni tot en met 31 augustus

Hartige hapjes
Sardien farci

Zuiderse bulgursalade/ kalamata/ gerookte paprika-aïoli/ kruidenslaatje

Sneeuwkrab en bumbu varkensnek*

Nero bisque/ andijvikimchi/ kerveltapenade/ lavas

Sorbet van passievrucht

Kokos/ thaise basilicum

Diamanthaas van rund

Béarnaise/ gepofte spitskool/ sucrine-doperwt/ rösti/ spicy ui en pruimen-ketchup/ crème artisjok barigoule/ crispy sjalot

Namelaka van bittere chocolade

Aardbei/ yoghurt-citroenmelisse ijs/ zanddeeg/ venkel

Mokka of infusie met koekjes en snoepjes
We serveren dit menu graag voor de hele tafel
Menu ALL-INN (4 gangen) 75 euro/ Menu ALL-IN (5gangen)* 90 euro

Inclusief aperitief maison of alcoholvrij alternatief, frisdranken, water aan tafel, aangepaste wijnen of reguliere bieren tot aan het dessert en een koffie of thee.

Glas champagne Locret Lachaud Brut 1er Cru i.p.v. cava (+8,00 euro)







Vegetarische menu

Van 27 juni tot en met 31 augustus

Hartige hapjes
Escabeche van zomergroenten

Burrata van geitenkaas/ kruidencake

Aardappelblini*

Mierikswortelmousse/ zeewierkaviaar/ rode biet/ chips

Sorbet van passievrucht

Kokos/ thaise basilicum

Risotto van essence van tomaat

Venkelcrunch/ basilicum/ green zebra

Namelaka van bittere chocolade

Aardbei/ yoghurt-citroenmelisse ijs/ zanddeeg/ venkel

Mokka of infusie met koekjes en snoepjes
Ook veganistisch verkrijgbaar
Menu ALL-INN (4 gangen) 75 euro/ Menu ALL-IN (5gangen)* 90 euro

Inclusief aperitief maison of alcoholvrij alternatief, frisdranken, water aan tafel, aangepaste wijnen of reguliere bieren tot aan het dessert en een koffie of thee 

Glas champagne Locret Lachaud Brut 1er Cru i.p.v. cava (+8,00 euro)







Zeevruchten menu

Van 27 juni tot en met 31 augustus (op zaterdag avond en zondag middag niet verkrijgbaar)

Hartige hapjes
Crudo gamba

Koriandercremeux/ kerstomaat/ jalapeñojus/ pistachetuile

Sneeuwkrab en bumbu varkensnek*

Nero bisque/ andijvikimchi/ kerveltapenade/ lavas

Sorbet van passievrucht

Kokos/ thaise basilicum

In boter gepocheerde kreeft

Orzo in't groen/ zeegroentjes/ verjus

Triple abrikoos

Millefeuille-sorbet-poché

Mokka of infusie met koekjes en snoepjes
We serveren dit menu graag voor de hele tafel
Menu ALL-INN (4 gangen) 85 euro/ Menu ALL-IN (5gangen)*100 euro

Inclusief aperitief maison of alcoholvrij alternatief, frisdranken, water aan tafel, aangepaste wijnen of reguliere bieren tot aan het dessert en een koffie of thee

Glas champagne Locret Lachaud Brut 1er Cru i.p.v. cava (+8,00 euro)








Afhaalkaart

afhaalkaart