Abtenhuis

A la carte niet op zaterdag avond en zondag middag verkrijgbaar Voorgerechten

Kaaskroketten / 1 stuk
11 €
Kaaskroketten / 2 stuks
16 €
Duo van garnaal en kaaskroket
20 €
Garnaalkroket / 1 stuk
16 €
Garnaalkroketten / 2 stuks
22 €
Scampi Black Tiger

Diabolique of lookboter

24 €
Kroket van gebakken witloof en breydelham
20 €
Bouillabaisse

Zeewolf/ mossel/ olijfbrood/ rouille

26 €
Rode poon

Parelcouscous/ paprika/ saffraanaïoli/ basilicumjus

22 €

Hoofdgerechten

VIS

Scampi Black Tiger

Verse frietjes / slaatje
Diabolique  of Lookboter
 

32 €
Rode poon

Parelcouscous/  paprika/ saffraanaïoli/ basilicumjus

28 €
Zeebaars in zoutkorst

(bereidingstijd min 45 min)

Seizoensgroenten/ frietjes

36 €



VEGGIE

Verse pasta (Voorgerecht)

Pistachepesto/ venkel/ courgette/ manchego

24 €
Knolselder in zoutkorst (Voorgerecht)

Misocrème/ geitenkaas/ honeycomb

26 €
Pulled oesterzwam (Hoofdgerecht)

Wortel/ polenta/ vadouvan/ zwarte look/ mais

28 €



VLEES

Filet mignon

Met verse frietjes en slaatje
keuze uit: gemalen peper / béarnaise / natuur / champignon

38 €
Stoofpotje varkenswangen

Witloofsalade met frietjes

32 €
Mechelse koekoek

Wortel/ polenta/ vadouvan/ zwarte look/ mais

32 €

Dessert

Artisanaal

Voor de bereiding van ons vanille-ijs gebruiken we steeds verse vanillestokjes.
Onze melk halen we bij boer Poelaert in deelgemeente Moerbeke,
waar zijn vrouw iedere ochtend om 7 uur start met het melken van de koeien. 

Dame Blanche
12 € / pp
Coupe vanille
11 €
Coupe bresilienne

karamel / nootjes

12 €
Coupe advocaat
12 €
Crème brulée met citrus
13 €
Kinderijsje

Vanille met smarties of marshmallows

8 €
Tiramisu 2.0
14 €

Kids

Kaaskroketjes / 1 stuk
11 €
Kaaskroketjes / 2 stuks
16 €
Garnaalkroketjes / 1 stuk
16 €
Garnaalkroketjes / 2 stuks
22 €
Duo van garnaal-en kaaskroket
20 €
Balletjes in tomatensaus

Met frietjes

16 €
Kipfilet

appelmoes / frietjes

18 €
Malse junior steak (kogel Holstein)

met frietjes

20 €
Kinderijsje vanille

met marshmallows of smarties

8 €




Lunch

Vrijdag 4 en zaterdag 5 april (vanaf 12u/ 26€ pp.)

Calamar Friti

Tartaar/ zoetzure groentjes

Filet Americain

Salade/ friet





Vrijdag 11 en zaterdag 12 april (vanaf 12u/ 26€ pp.)

Preisoep

Gerookte forel

Rode poon

Doperwten/ polenta/ jus bouillabaise





Vrijdag 18 en zaterdag 19 april (vanaf 12u/ 26€ pp.)

Aspergevélouté
Schelvis

aarappel-lookcréme/ ratatouille





Vrijdag 25 en zaterdag 26 april (vanaf 12u/ 26€ pp.)

Salade burrata

Balsamico vinaigrette/ tomaat

Vol au vent

Frietjes/ fris slaatje





Vrijdag 2 en zaterdag 3 mei (vanaf 12u/ 26€ pp.)

Gravad lax zalm

Mousse mierikswortel/ venkelsalade/ rode biet

Gevulde courgette

Aardappelcrème/ pittige tomatenjus 





Vrijdag 9 en zaterdag 10 mei (vanaf 12u/ 26€ pp.)

Gazpacho van tomaat

Gamba/ zuurdesem

Mossels natuur

Frietjes





Vrijdag 16 en zaterdag 17 mei (vanaf 12u/ 26€ pp.)

Scampi Diabolique
Gebakken zalm

Peterselieaardappelen/ sauce vierge





Vrijdag 23 en zaterdag 24 mei (vanaf 12u/ 26€ pp.)

Gerookte makreel

Aardappelsalade

Kippendij

Ratatouille/ champignonjus/ kroket







Abdijmenu

Van 21 februari tot en met 13 april

Hartige hapjes
Rode poon

Parelcouscous/ paprika/ saffraanaïoli/ basilicumjus

Bouillabaisse*

Zeewolf/ mossel/ olijfbrood/ rouille

Saint Germain

Spekcrumble

Mechelse koekoek

Wortel/ polenta/ vadouvan/ zwarte look/ mais

Tiramisu 2.0
Mokka of infusie met koekjes en snoepjes
We serveren dit menu graag voor de hele tafel
Menu ALL-IN (4gangen) 75 euro/ Menu ALL-IN* (5gangen) 90 euro

Inclusief aperitief maison of alcoholvrij alternatief, frisdranken, water aan tafel, aangepaste wijnen of reguliere bieren tot aan het dessert en een koffie of thee

Glas Champagne Locret Lachaud Brut 1er Cru i.p.v. cava (+8 euro)







Vegetarisch menu

Van 21 februari tot en met 13 april

Hartige hapjes
Verse pasta

Pistachepesto/ venkel/ courgette/ manchego

Knolselder in zoutkorst*

misocrème/ geitenkaas/ honeycomb

Saint Germain

Croûtons

Pulled oesterzwam

Wortel/ polenta/ vadouvan/ zwarte look/ mais

Tiramisu 2.0
Mokka of infusie met koekjes en snoepjes
Ook veganistisch verkrijgbaar
Menu ALL-IN (4gangen) 75 euro/ Menu ALL-IN* (5gangen) 90 euro

Inclusief aperitief maison of alcoholvrij alternatief, frisdranken, water aan tafel, aangepaste wijnen of reguliere bieren tot aan het dessert en een koffie of thee

Glas Champagne Locret Lachaud Brut 1er Cru i.p.v. cava (+8 euro)







Paasmenu

Uitsluitend zondag 20 april (middag en avond) en maandag 21 april middag

Hartige hapjes
Zalmforel met amandelkorst

Groene asperges/ tuinbonen/ zeekraal/ saus maltaise

Argentijnse gamba

Venkelcrème/ chorizo/ paprika emulsie/ courgette/ jus gamba nero

Aspergesoep

Gerookte Zalm

Lamsfilet

Kruidencake/ erwtencrème/ witte asperges/ gekonfijte aardappel/ lamsjus

Tarte tatin van banaan

Chocolade sorbet/ crispy walnoot

Mokka of infusie met koekjes en snoepjes
Vegetarische versie beschikbaar op aanvraag
Menu ALL-IN 5 gangen 100 euro

Inclusief aperitief maison of alcoholvrij alternatief, frisdranken, water aan tafel, aangepaste wijnen of reguliere bieren tot aan het dessert en een koffie of thee

Glas champagne Locret Lachaud Brut 1er Cru i.p.v. cava (+8,00 euro)







Abdijmenu

Van 18 april tot en met 1 juni

Hartige hapjes
Schelvis

Aardappel-lookcrème/ ratatouille/ tomatenwater/ venkel/ desem

Kabeljauwwang*

Witte asperges/ prei/ saus Maltaise/ pancetta

Sorbet van rabarber

Balsamico

Filetgebraad van Brasvar-varken

Tuinbonen met gekonfijte wangen/ aubergine/ gekonfijte krieltjes/ raapjes/ bloemkool/ picklejus

Bananentaartje

Ijs van miso/ walnoot/ agrum

Mokka of infusie met koekjes en snoepjes
We serveren dit menu graag voor de hele tafel
Menu ALL-INN (4 gangen) 75 euro/ Menu ALL-IN (5gangen)* 90 euro

Inclusief aperitief maison of alcoholvrij alternatief, frisdranken, water aan tafel, aangepaste wijnen of reguliere bieren tot aan het dessert en een koffie of thee

Glas champagne Locret Lachaud Brut 1er Cru i.p.v. cava (+8,00 euro)







Aspergemenu

Van 18 april tot en met 1 juni (op zaterdag avond en zondag middag niet verkrijgbaar)

Hartige hapjes
Zalmforel

Groene asperge/ doperwt/ ajo blanco/ daslook

Kabeljauwwang*

Witte asperge/ prei/ saus Maltaise/ pancetta/ courgette

Aspergevelouté

Gerookte zalm/ dille

Lamsheup

Witte asperge/ aubergine/ artisjok/ gekonfijte krieltjes

Boule de Grammont

(onze versie van Boule de Berlin)

We serveren dit menu graag voor de hele tafel
Menu ALL-INN (4 gangen) 83 euro / Menu ALL-IN (5gangen) 98 euro *

Inclusief aperitief maison of alcoholvrij alternatief, frisdranken, water aan tafel, aangepaste wijnen of reguliere bieren tot aan het dessert en een koffie of thee

Glas champagne Locret Lachaud Brut 1er Cru i.p.v. cava (+8,00 euro)







Vegetarische menu

Van 18 april tot en met 1 juni

Hartige hapjes
Groene asperge

Tuinbonen/ doperwt/ waterkers/ karnemelkijs/ verbena

Taco

Berloumi/ gele courgette/ salsa verde/ raapstelen

Sorbet van rabarber

Balsamico

Carbonara van witte asperge

Prei/ artisjok/ bloemkool

Bananentaartje

Ijs van miso/ walnoot/ agrum

Ook veganistisch verkrijgbaar
Menu ALL-INN (4 gangen) 75 euro/ Menu ALL-IN (5gangen)* 90 euro

Inclusief aperitief maison of alcoholvrij alternatief, frisdranken, water aan tafel, aangepaste wijnen of reguliere bieren tot aan het dessert en een koffie of thee

Glas champagne Locret Lachaud Brut 1er Cru i.p.v. cava (+8,00 euro)







Jaarlijks verlof van 2 juni tot en met 26 juni







Afhaalkaart

afhaalkaart