Abtenhuis

A la carte niet op zaterdag avond en zondag middag verkrijgbaar Voorgerechten

Kaaskroketten / 1 stuk
11 €
Kaaskroketten / 2 stuks
16 €
Duo van garnaal en kaaskroket
20 €
Garnaalkroket / 1 stuk
16 €
Garnaalkroketten / 2 stuks
22 €
Scampi Black Tiger

Diabolique of lookboter

24 €
Wijting in curry gemarineerd

Wortel-green curry/ citroengras-kokosjus/ gele biet/ curry olie

24 €
Tofu van rode linzen

Aubergine/ quinoa/ citroengras-kokosjus/ gele biet/ opgelegde wortel

23 €

Hoofdgerechten

VIS

Scampi Black Tiger

Verse frietjes / slaatje
Diabolique  of Lookboter
 

32 €
Vis v/d dag

Orzo in't groen/ zeegroentjes/ verjus

30 €
Hele kreeft met kruidenboter

Orzo in't groen/ zeegroentjes/ verjus

(mits beschikbaarheid)

52 €



VEGGIE

Gesmoorde savooikool 'touch van vlierbloesem' (Hoofdgerecht)

Zuurdesem/ knolselder/ oeuf poché

26 €



VLEES

Diamanthaas van rund

Met verse frietjes en slaatje
keuze uit: gemalen peper / béarnaise / natuur / champignon

38 €
Vol au vent

Met verse frietjes en slaatje

30 €
Eend met kersenlak

Rode kool/ rode ui op lage temp/ jus cointreau/ millefeuille van truffel/ koolrabi fondant

30 €

Dessert

Artisanaal

Voor de bereiding van ons vanille-ijs gebruiken we steeds verse vanillestokjes.
Onze melk halen we bij boer Poelaert in deelgemeente Moerbeke,
waar zijn vrouw iedere ochtend om 7 uur start met het melken van de koeien. 

Dame Blanche
14 € / pp
Coupe vanille
11 €
Coupe bresilienne

karamel / nootjes

12 €
Coupe advocaat
12 €
Perzikbavarois

Citroencremeux en biscuit/ amandelijs/ bellini 

15 €
Kinderijsje

Vanille met smarties of marshmallows

8 €

Kids

Kaaskroketjes / 1 stuk
11 €
Kaaskroketjes / 2 stuks
16 €
Garnaalkroketjes / 1 stuk
16 €
Garnaalkroketjes / 2 stuks
22 €
Duo van garnaal-en kaaskroket
20 €
Balletjes in tomatensaus

Met frietjes

20 €
Kipfilet

appelmoes/ champignonsaus / frietjes

18 €
Hamburger

Met salade en frietjes

20 €
Kinderijsje vanille

met marshmallows of smarties

8 €




Lunch

Vrijdag 12 en zaterdag 13 september (vanaf 12u/ 26€ pp).

Scampi Diabolique
Gehaktbrood met krieken

Peterselie-aardappelen/ boontjes/ demi glace





Vrijdag 19 en zaterdag 20 september (vanaf 12u/ 26€ pp).

Ceasar salade
Goujonettes van wijting

Aardappelsalade/ tuinkers





Vrijdag 3 en zaterdag 4 oktober (vanaf 12u/ 26€ pp).

Pompoenravioli

Salieboter

Hammetje à la dijonaise

Kroketjes





Vrijdag 10 en zaterdag 11 oktober (vanaf 12u/ 26€ pp).

Gerookte makreel

Appel/ desem/ sausje van zure room

Fettuccine vongolé

Mossel/ chili





Vrijdag 17 en zaterdag 18 oktober (vanaf 12u/ 26€ pp).

Soepje parmentier van pastinaak
Zalmfilet

Fregola sarda/ citrus pesto/ prei/ mousseline





Vrijdag 24 en zaterdag 25 oktober (vanaf 12u/ 26€ pp).

Gerookte zalm

Toast/ zure room

Eendenfilet

Pommes chateau/ wortel/ witloof op z'n vlaams





Vrijdag 31 oktober (vanaf 12u/ 26€ pp).

Waldorfsalade met serranoham

Zuurdesem

Steak 'beurre maïtre d'hotel'

Frietjes/ salade





Vrijdag 7 en zaterdag 8 november (vanaf 12u/ 26€ pp).

Vélouté van knolselder

Kastanje crumble

Gebakken Leng

Hollandaise/ pommes puree/ gebraiseerde prei





Vrijdag 14 en zaterdag 15 november (vanaf 12u/ 26€ pp).

Boschampignon risotto
Konijn met pruimen

Seizoensgroentjes/ amandelkroketten





Vrijdag 21 en zaterdag 22 november (vanaf 12u/ 26€ pp).

Scampi lookboter
Varkens spiering

gesauteerde spruitjes/ gebakken aardappel/ mosterdjus





Vrijdag 28 en zaterdag 29 november (vanaf 12u/ 26€ pp).

Tataki van zalm

Rijstnoodles/ oosterse dressing

Kippendij

Koolsla/ appelcompote/ kroketten/ sauce espagnole





Vrijdag 5 en zaterdag 6 december (vanaf 12u/ 26€ pp).

Goujonette van vis v/d dag

Tartaarsaus/ kruidenslaatje

Brasvar worst

Winterse stoemp/ rode kool/ demi glace





Vrijdag 12 en zaterdag 13 december (vanaf 12u/ 26€ pp).



Abdijmenu

Van 5 september tot en met 12 oktober

Hartige hapjes
Wijting in curry gemarineerd

Wortel-green curry/ citroengras-kokosjus/ gele biet/ curry olie

Zeeduivel met lardo di colonata*

Gestoofde raddichio en zuurkool/ puree ratte aardappel/ rieslingfoam/ zilte groentjes

Sorbet van mango daiquiri

Pico de gallo

Eend met kersenlak

Rode kool/ rode ui op lage temp/ jus cointreau/ millefeuille van truffel/ koolrabi fondant

Perzikbavarois

Citroencremeux en biscuit/ amandelijs/ bellini

Mokka of infusie met koekjes en snoepjes
We serveren dit menu graag voor de hele tafel
Menu ALL-INN (4 gangen) 75 euro/ Menu ALL-IN (5gangen)*90 euro

Inclusief aperitief maison of alcoholvrij alternatief, frisdranken, water aan tafel, aangepaste wijnen of reguliere bieren tot aan het dessert en een koffie of thee.

Glas champagne Locret Lachaud Brut 1er Cru i.p.v. cava (+8,00 euro)







Vegetarische menu

Van 5 september tot en met 12 oktober

Hartige hapjes
Tofu van rode linzen

Aubergine/ quinoa/ citroengras-kokosjus/ gele biet/ opgelegde wortel

Koolrabi ravioli*

Rode biet consommé/ flan van venkel/ cottage cheese

Sorbet van mango daiquiri

Pico de gallo

Gesmoorde savooikool 'touch van vlierbloesem'

Zuurdesem/ knolselder/ oeuf poché

Perzikbavarois

Citroencremeux en biscuit/ amandelijs/ bellini

Mokka of infusie met koekjes en snoepjes
Ook veganistisch verkrijgbaar
Menu ALL-INN (4 gangen) 75 euro/ Menu ALL-IN (5gangen)* 90 euro

Inclusief aperitief maison of alcoholvrij alternatief, frisdranken, water aan tafel, aangepaste wijnen of reguliere bieren tot aan het dessert en een koffie of thee.

Glas champagne Locret Lachaud Brut 1er Cru i.p.v. cava (+8,00 euro)







Zeevruchten menu

Van 5 september tot en met 12 oktober (op zaterdag avond en zondag middag niet verkrijgbaar)

Hartige hapjes
Crudo gamba

Koriandercremeux/ kerstomaat/ jalapeñojus/ pistachetuile

Zeeduivel met lardo di colonata*

Gestoofde raddichio en zuurkool/ puree ratte aardappel/ rieslingfoam/ zilte groentjes 

Sorbet van mango daiquiri

Pico de gallo

In boter gepocheerde kreeft

Orzo in't groen/ zeegroentjes/ verjus

Framboosstructuren

Pistache chibouste/ komkommersorbet/ kaffirlimoen

Mokka of infusie met koekjes en snoepjes
We serveren dit menu graag voor de hele tafel
Menu ALL-INN (4 gangen) 85 euro / Menu ALL-IN (5gangen) *100 euro

Inclusief aperitief maison of alcoholvrij alternatief, frisdranken, water aan tafel, aangepaste wijnen of reguliere bieren tot aan het dessert en een koffie of thee 

Glas champagne Locret Lachaud Brut 1er Cru i.p.v. cava (+8,00 euro)







1 & 11 november menu

Uitsluitend 1 & 11 november verkrijgbaar

Hartige hapjes
Sukade 'Parmentier'

Puree Ratte aardappel/ tempura van boerenkool/ gemarineerde rode kool/ citrus

Coquille

Palingcrunch en ijs/ gelakte butternut/ crème van boschampignon/ limoenblad jus

Sorbet van kweepeer

Roze peper/ porto

Wellington van hert

Pastinaak/ grondwitloof/ wortel/ knolselder/ wildjus

Paris-Brest

Praliné/ melkchocolade cremeux/ gember/ sinaas

Mokka of infusie met koekjes en snoepjes
Menu ALL-INN 100 euro

Inclusief aperitief maison of alcoholvrij alternatief, frisdranken, water aan tafel, aangepaste wijnen of reguliere bieren tot aan het dessert en een koffie of thee

Glas champagne Locret Lachaud Brut 1er Cru i.p.v. cava (+8,00 euro)







Abdijmenu

Van 17 oktober tot en met 21 december

Hartige hapjes
Leng

Fregola sarda/ citrus pesto/ schorseneer/ prei/ mousseline

Coquille*

Kastanje agnolotti/ butternut/ mimolette/ vélouté grijze garnaal

Soep 'Parmentier' van pastinaak

Gerookte makreel

Gelakte varkensfilet

Knolselder/ spruitjes/ kweepeer/ oesterzwam/ amandelkroket/ jus Faro

Marquiche

Braambes/ walnoot/ pralinéijs/ conference peer/ koffie

Mokka of infusie met koekjes en snoepjes
We serveren dit menu graag voor de hele tafel
Menu ALL-INN (4 gangen) 75 euro/ Menu ALL-IN (5gangen)* 90 euro

Inclusief aperiteif maison of alcoholvrij alternatief, frisdranken, water aan tafel, aangepaste wijnen of reguliere bieren tot aan het dessert en een koffie of thee

Glas champagne Locret Lachaud Brut 1er Cru i.p.v. cava (+8,00 euro)







Vegetarische menu

Van 17 oktober tot en met 21 december

Hartige hapjes
Berloumi

Fregola sarda/ citrus pesto/ schorseneer/ prei/ mousseline

Kastanje agnolotti*

Koningsoesterzwam/ butternut/ salie/ schuim van cèpes

Soep 'Parmentier' van pastinaak

Gerookte amandel

Cassoulet van tofu

Curry/ jasmijnrijst/ beukenzwam/ boerenkool

Marquiche

Braambes/ walnoot/ pralinéijs/ conference peer/ koffie

Mokka of infusie met koekjes en snoepjes
Ook veganistisch verkrijgbaar
Menu ALL-INN (4 gangen) 75 euro/ Menu ALL-IN (5gangen)* 90 euro

Inclusief aperitief maison of alcoholvrij alternatief, frisdranken, water aan tafel, aangepaste wijnen of reguliere bieren tot aan het dessert en een koffie of thee.

Glas champagne Locret Lachaud Brut 1er Cru i.p.v. cava (+8,00 euro)







Wildmenu

Van 17 oktober tot en met 21 december

Hartige hapjes
Fazantfilet

Pithivier/ grondwitloof/ schorseneer/ opgelegde bessen/ witloofjus met madeira

Kwartel*

Kastanje agnolotti/ butternut/ salie/ schuim van cèpes

Soep 'Parmentier' van pastinaak

Gerookte makreel

Filet van hert

Knolselderstructuren/ kweepeer/ oesterzwam/ boerenkool/ amandelkroket/ wildjus mirroir

Baba au rhum

Roomijs van spiced rhum/ kokoscremeux/ limoen

Mokka of infusie met koekjes en snoepjes
We serveren dit menu graag voor de hele tafel
Menu ALL-INN (4 gangen) 85 euro/ Menu ALL-IN (5gangen)* 100 euro

Inclusief apertief maison of alcoholvrij alternatief, frisdranken, water aan tafel, aangepaste wijnen of reguliere bieren tot aan het dessert en een koffie of thee.

Glas champagne Locret Lachaud Brut 1er Cru i.p.v. cava (+8,00 euro)







Jaarlijks verlof

Van 22 december tot en met 15 januari







Afhaalkaart

afhaalkaart